Uncategorized

Virėjų praktika su šefu iš Turkijos

Dvi dienas Centro I aukšto laboratorijoje virė darbas. Pagal Erasmus+ mobilumo projektą pasikvietėme profesionalų viešbučio restorano šefą iš Turkijos Halil Dogan, kuris jau daugiau kaip 15 metų dirba šefu viename iš didžiausių Antaljos „Barut“ tinklo viešbučių. Mokiniai ir mokytojai kartu su šefu gamino tradicinius turkiškus patiekalus pagal A La Carte meniu: šaltus užkandžius iš baklažanų- Patlıcan çentme ir Şakşuka – Humus, tradicinę turkišką lešių sriubą, karštąjį patiekalą- ėriuko kumpį, pagardintą aromatinėmis daržovėmis, patiekiamą su ryžiais ir vermišeliais, desertus- pudingą su chalva ir lazdyno riešutais ir „Kadayıf Dolması“- tipiškas turkiškas desertas, gaminamas iš specialių kaip siūlai miltų, su graikinių riešutų įdaru ir traškia plutele. Šefas viską pasakojo, demonstravo, atskleidė turkiškos virtuvės subtilybes. Atsisveikindamas padėkojo mokytojams už jų kantrybę ugdant jaunuosius būsimus šefus ir palinkėjo mokiniams mylėti savo darbą ir tapti puikiais profesionalais.